Van 'nice to have' naar 'need to have'

Personalisatie is de sleutel tot het aantrekken en behouden van klanten. Spreek jij je doelgroepen op een persoonlijke en relevante manier aan, dan voelen zij zich begrepen en zijn ze sneller geneigd om te converteren en terug te komen. Personalisatie is van cruciaal belang, ook jouw doelgroep verwacht dat bedrijven hen begrijpen, weten wat hun behoeften en interesses zijn, en hen aanbiedingen doen die daarop zijn afgestemd. Als marketeer is het jouw taak om deze behoeften en interesses te begrijpen en hierop in te spelen, als jouw partner in marketingtechnologie is het onze taak om je daarbij te helpen.

Wat werkt voor jou?

In de praktijk zien we vaak dat marketeers willen personaliseren, maar niet goed weten hoe. Er zijn zoveel manieren om te personaliseren en je hoeft ze heus niet allemaal in te zetten om succesvol te zijn. Aan het begin van onze samenwerking hebben we jouw doelen bepaald. Aan de hand van die doelen, gaan we je nu helpen om de klantreis te personaliseren. Dat kan bijvoorbeeld door te personaliseren op basis van klikgedrag, door gepersonaliseerde e-mails te versturen of door aanbiedingen en suggesties te tonen op basis van zoekgedrag. Welke vorm we ook inzetten, het gaat de klantervaring verbeteren, de betrokkenheid vergroten en conversies stimuleren.

De technologie voor jouw personalisatiestrategie

Sitecore Personalize is de oplossing van Sitecore die onder andere geavanceerde personalisatie en marketing automation mogelijk maakt. Het stelt marketeers in staat om hun doelgroep te segmenteren, gepersonaliseerde ervaringen te creëren, marketingcampagnes te automatiseren en de prestaties ervan te analyseren en optimaliseren.

Om een effectieve personalisatie en klantreisstrategie te realiseren, kan Sitecore Personalize worden geïntegreerd met andere producten van Sitecore, zoals Sitecore Content Hub One en Sitecore XM Cloud, waardoor een allesomvattende oplossing ontstaat voor het beheer, de automatisering en optimalisatie van digitale marketingactiviteiten.

Omdat Sitecore Personalize onderdeel is van de composable architectuur van Sitecore kan het ook eenvoudig worden geïntegreerd voor third-party oplossing zoals bijvoorbeeld een ander content management platform dat al gebruikt wordt binnen jouw organisatie. 

Welke optie het beste bij jou past, hangt af van de complexiteit, jouw digitale volwassenheid en gewenste doelstellingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laten we kennismaken, dan vertellen we je meer over de mogelijkheden.