Sitecore XM Cloud in actie: de succesvolle migratie van Fijn Wonen

Uxbee heeft de afgelopen tijd, samen met het bevlogen marketingteam van Fijn Wonen, intensief gewerkt om de Sitecore XP omgeving van Fijn Wonen te migreren naar XM Cloud. Fijn Wonen is onderdeel van Van Wijnen, één van Nederlands grootste bouwconcerns en marketleider in betaalbaar wonen. Van Wijnen is actief in projectontwikkeling, woningbouw, renovatie en transformatie en vastgoedbeheer.

Bij de migratie hebben we verschillende producten uit de vernieuwde composable DXP suite van Sitecore gebruikt, zoals XM Cloud, Pages, Send, Search, XM Forms en Connect. Dankzij deze krachtige combinatie van producten hebben we de website en het zakelijke portaal van Fijn Wonen succesvol gemigreerd naar het geavanceerde Sitecore XM Cloud platform. Onze Sitecore experts hebben bovendien een innovatieve methode ontwikkeld die de migratie van een groot deel van de content op een volledig geautomatiseerde wijze mogelijk maakte, resulterend in aanzienlijke besparingen in tijd en geld.

Freerk Lap, Product Owner Online Marketing bij Fijn Wonen, vertelt: “De overstap naar Sitecore XM Cloud markeert een belangrijke mijlpaal voor onze digitale roadmap. De significante verbeteringen in snelheid en gebruiksgemak van de nieuwe Pages en Forms editors waren hoog nodig en bevestigen dat Sitecore een belangrijke stap heeft gezet naar een modern CMS, dat beter aansluit bij de behoeften van contentbeheerders.

Bijzondere dank gaat uit naar Jeroen Huizinga voor zijn inventieve aanpak, waardoor we direct aan de slag konden met Sitecore Forms. Zijn strategische aanpak en de slimme inzet van Connect en Send stelden ons in staat om als eerste in Europa live te gaan met de nieuwe module van Sitecore Forms, slechts één dag na de release ervan. Het fijn.com team is dankbaar voor alle moeite en inzet van de developers, testers en andere betrokkenen bij deze migratie, we kijken uit naar de verdere ontwikkeling van het platform en de samenwerking.”

Jeroen Huizinga, Marketing Consultant bij uxbee was nauw betrokken bij het project en vertelt: "Fijn.com is één van de eerste XM Cloud websites die de nieuwe Forms module van Sitecore gebruikt, en met succes. Daarnaast is de website veel sneller geworden, voor zowel de bezoeker én de content editors. Het editen van pagina’s is ook nog eens een stuk gebruiksvriendelijker geworden dankzij Sitecore Pages, de volledig vernieuwde wijze voor (content) marketeers om websites en digitale ervaringen te creëren, beheren en optimaliseren. We hebben op een fijne manier samen kunnen werken en dat resulteert in een succesvolle migratie. Ik kijk enorm uit naar onze verdere samenwerking.”

Meer weten over deze en andere succesvolle migraties?

Ben je klaar om alles uit jouw Sitecore platform te halen en de voordelen van XM Cloud te omarmen? Of wil je misschien overschakelen naar Sitecore en weet je niet zeker waar te beginnen? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we ontdekken wat we samen kunnen bereiken!