Marketeers, ontdek de kracht van een Headless CMS

Klanten verwachten vandaag de dag ongestoord en op elk gewenst moment te kunnen communiceren met bedrijven, ongeacht hun locatie of het apparaat dat ze gebruiken, of ze nu winkelen, surfen of antwoord op hun vraag willen. Ze verwachten dat een bedrijf hun voorgaande activiteiten herkent wanneer ze wisselen tussen apparaten, zodat hun ervaring naadloos doorgaat.

Een naadloze omnichannel-beleving is precies wat consumenten verlangen. Echter, voor marketeers kan het een uitdaging zijn om deze ervaring te bieden als klanten tussen verschillende apparaten switchen of naar nieuwe apparaten overstappen. 

Een oplossing hiervoor is het gebruik van een headless contentmanagementsysteem (CMS), waardoor content naadloos aansluit op de momenten waarop een klant contact heeft. Met een headless CMS hebben marketeers de mogelijkheid om content aan te bieden op de nieuwste en meest favoriete contactpunten van klanten.

Hoewel traditionele CMS-systemen nog steeds de markt domineren, worstelen veel marketeers om te voldoen aan de veranderende klantverwachtingen. In het licht van deze steeds vernieuwende digitale trends en verwachtingen, is dit het optimale moment voor digitale marketeers om zich te verdiepen in de flexibiliteit, mogelijkheden en voordelen van een headless CMS.

Krachtig en efficiënt, voor optimale klantervaringen

Logo Sitecore Content Hub ONE

Sitecore Content Hub is een krachtige en geïntegreerde Saas- oplossing voor het beheer van al je digitale content en assets. Of het nu gaat om afbeeldingen, video's, documenten, campagnes, webpagina's of andere content; Sitecore Content Hub biedt een centrale plek om al je digitale middelen te beheren en te distribueren. 

Daarnaast biedt Sitecore Content Hub de flexibiliteit om content te distribueren naar verschillende kanalen en apparaten, waardoor je snel in kan spelen op de veranderende behoeften van de markt en de klant.

Logo Sitecore XM Cloud

Als marketeer ben je altijd op zoek naar manieren om de klantervaring te verbeteren en Sitecore XM Cloud, een SaaS-oplossing, kan daarbij helpen. Met XM Cloud kan je gepersonaliseerde, contextuele en relevante ervaringen creëren voor jouw klanten, ongeacht het kanaal of apparaat waarop de interactie plaatsvindt.

Het platform maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om inzichten te bieden in het gedrag en de behoeften van klanten, waardoor jij effectievere campagnes kan ontwikkelen en meer gepersonaliseerde ervaringen kan bieden.

Sitecore Composable DXP Solutions

Sitecore SaaS DXP

Sitecore's geavanceerde, cloud-native, composable SaaS DXP biedt elke marketeer en ontwikkelaar de kracht en flexibiliteit die ze nodig hebben om klanten effectief te bereiken, ongeacht het kanaal, de locatie of het tijdstip. Het platform integreert moeiteloos content, personalisatie, e-commerce en workflows om een naadloze en ongeëvenaarde klantervaring te garanderen.

Bij uxbee hebben we meer dan 12 jaar ervaring met het realiseren, (door)ontwikkelen en beheren van projecten op basis van Sitecore technlogie. Zo hebben we onder andere de ontwikkeling van de websites van RAI Amsterdam gerealiseerd op basis van Sitecore, die jaarlijks meer dan 5 miljoen online bezoekers aantrekken.

Sitecore is in 2023, voor het vijfde jaar in successie, door internationaal onderzoeks- en advies Gartner aangewezen als een leider in hun Gartner® Magic Quadrant evaluatie voor Digital Experience Platforms.uxbee office

Wij zorgen dat jouw Headless Journey zorgeloos verloopt

De experts van uxbee beschikken over uitgebreide kennis en ervaring in het implementeren van headless oplossingen. We zijn experts op het gebied van Sitecore Headless Services, SXA, Next.js en de onderliggende architectuur. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een geheel nieuwe oplossing op Sitecore XP, XM of XM Cloud, of om een migratie naar een headless SaaS-oplossing, onze diepgaande kennis van de Sitecore technologie is ongeëvenaard. We zorgen ervoor dat jouw overgang naar een Headless CMS zonder problemen verloopt en dat je het maximale uit jouw CMS-platform kunt halen.

1

Wist je dat er elke seconde 127 nieuwe apparaten verbinding maken met het internet? Dat zijn veel plekken waar een klant zich kan bevinden. De snelle groei van IoT-apparaten heeft een grote impact gehad op het gedrag van consumenten. Met een headless CMS hebben marketeers de mogelijkheid hun content niet alleen via web en mobiel te delen, maar ook consumenten te bereiken op allerlei nieuwe kanalen.

2

Een headless CMS stelt je in staat om met elke technologie te verbinden, zowel met huidige als met toekomstige apparaten en klantcontactpunten, waardoor zorgen over de toekomst worden weggenomen. Hierdoor ben jij altijd voorbereid om je klanten welkom te heten op nieuwe communicatiekanalen, waar die zich ook  gaan bevinden.

3

Een headless CMS biedt een omgeving waarin content opnieuw gebruikt en aangepast kan worden voor elk kanaal of apparaat. Dit voorkomt dat een marketeer onnodig content moet dupliceren en zorgt voor een consistente merkidentiteit en boodschap over verschillende kanalen, zelfs in een organisatie met afzonderlijke marketingteams.

4

Met een headless CMS wordt jouw content gecreëerd, bewerkt, opgeslagen, bekeken en gepubliceerd op dezelfde plek. Content kan opnieuw gepubliceerd worden over verschillende kanalen, in elk gewenst visueel ontwerp, zonder dat het nodig is om iets opnieuw te creëren. Deze uniforme architectuur en manier van werken zorgt ervoor dat je veel sneller campagnes kan ontwikkelen en aanpassen. Een snelle marktlancering, betekent meer voorsprong op je concurrenten.

5

Met de opkomst van nieuwe IoT-apparaten en sensoren stelt een headless CMS de marketeer in staat om te experimenteren en verschillende initiatieven te verkennen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Sitecore's headless CMS, waarbij IoT-sensoren werden geïntegreerd met interne analysesystemen en mobiele apps voor klanten.

6

Een headless CMS verbindt niet alleen naadloos met elk apparaat, maar kan ook eenvoudig worden gekoppeld aan elke externe tool of software op de markt. Marketeers kunnen met hun favoriete tools integreren, van marketing automation oplossingen tot CRM-systemen tot conversie-optimalisatietechnologieën. Dankzij de flexibiliteit om de meest geschikte technologie te kiezen voor elk aspect van je marketingcampagne, behoren afhankelijkheden met leveranciers tot het verleden.

6 redenen om Headless te gaan

Consumenten zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om online te communiceren. Als gevolg hiervan riskeren bedrijven, die zich hoofdzakelijk richten op communicatie via desktop- en mobiele apps, klanten mis te lopen. Het inzetten op meerdere technologieën is een keuze, maar de komst van headless CMS biedt de oplossing voor contentcreatie, -opslag en -publicatie vanuit één platform, dat geniet waarschijnlijk ook jouw voorkeur.

Meer weten over de migratie naar Sitecore XM Cloud en onze unieke, kostenbesparende migratiestrategie? Download dan onze whitepaper voor meer informatie!

Start download whitepaper