Transformeer je marketingstrategie met Sitecore XM Cloud

In het snel veranderende digitale landschap van vandaag, waar naadloze en inspirerende ervaringen de nieuwe norm zijn, is het cruciaal om je marketingstrategie te transformeren. Denk aan het gemak waarmee je een maaltijd via een app bestelt of real time vluchtupdates op je mobiel krijgt – dergelijke op maat gemaakte interacties zijn nu de basis van wat consumenten verwachten. In deze blog gaan we dieper in op hoe Sitecore XM Cloud het verschil kan maken in jouw marketingstrategie.

Verrijk eenvoudig de digitale beleving met Sitecore XM Cloud

Sitecore XM Cloud is veel meer dan alleen een eenvoudig contentmanagementsysteem. Het is een allesomvattend digital experience platform dat zowel contentbeheer, gepersonaliseerde klantervaringen als grondige data-analyses naadloos samenbrengt.

Dit platform stelt marketingteams in staat om snel en efficiënt boeiende en onvergetelijke digitale ervaringen te creëren en uit te rollen. Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface kunnen marketeers en contentbeheerders moeiteloos actuele en aantrekkelijke content creëren en publiceren. Bovendien biedt het platform marketeers krachtige kant-en-klare tools om gepersonaliseerde en gerichte ervaringen te creëren die perfect aansluiten bij de unieke behoeften van elke bezoeker.

Dankzij de geïntegreerde analysetools krijgen teams een diep en duidelijk beeld van de interacties van gebruikers. Deze waardevolle inzichten stellen hen in staat om hun marketingstrategieën steeds aan te passen en te optimaliseren op basis van actuele en betrouwbare data.

Door gepersonaliseerde content, aanbevelingen en aanbiedingen te bieden, kunnen organisaties niet alleen een positieve en blijvende indruk achterlaten bij hun klanten, maar ook de conversiepercentages aanzienlijk verhogen en de algehele klanttevredenheid verbeteren.

1. Wat is nieuw in Sitecore XM Cloud?

1.1 Deploy app

Als je Sitecore XP gebruikt en overweegt over te stappen naar Sitecore XM Cloud, weet je dat het deployment proces behoorlijk wat werk met zich mee kan brengen. Daarom zul je de nieuwe Deploy-app in Sitecore XM Cloud geweldig vinden. Met één klik zet je een nieuwe website of landingspagina in een mum van tijd live. Dit bespaart je enorm veel tijd en moeite, zodat je je kunt concentreren op belangrijkere zaken, zoals het creëren van geweldige content en marketingcampagnes.

1.2 Cloud Portal

In een wereld waar digitale ervaringen centraal staan, geldt het Cloud Portaal voortaan als leidraad. Dit centrale portaal optimaliseert de afstemming van verschillende Sitecore DXP-oplossingen en zorgt ervoor dat het beheer van digitale trajecten soepel en effectief is. Visualiseer een omgeving waarin het managen van deze ervaringen vloeiend verloopt, waardoor je je kunt focussen op vernieuwing en interactie in plaats van op het doorgronden van technische uitdagingen.

Gecentraliseerd gebruikersbeheer
Dankzij het Cloud Portaal kunnen de toegangsrechten van ontwikkelaars, marketeers en contentbeheerders voor diverse producten specifiek beheerd worden, waardoor ze harmonieus kunnen samenwerken. Hierdoor wordt het afstemmen van projecten en het managen van resources aanzienlijk makkelijker en doeltreffender.

 

1.3 Pages

Wanneer je je begeeft in de wereld van contentcreatie, maak dan kennis met de revolutionaire ‘Pages’ interface. Deze tool, specifiek ontworpen om marketeers een concurrentievoordeel te geven, overtreft de Experience Editor zowel in snelheid als intuïtiviteit. Met een focus op efficiëntie stelt Pages marketeers in staat om sneller content te beheren en creëren, waardoor de time-to-market effectief wordt verminderd. Met zijn intuïtieve drag-and-drop interface en een breed scala aan kant-en-klare componenten, geeft Pages marketeers een platform om moeiteloos beelden, video's en tekst te combineren. Je kunt hiermee pagina's vormgeven die zowel visueel aantrekkelijk als inhoudelijk sterk zijn en het maakt het voor merken mogelijk om flexibel te reageren op de dynamiek van de digitale wereld.

 

Wil je Pages in actie zien? Bekijk dan deze korte demo.
Maar wacht, er is meer. Laten we de dynamische mogelijkheden van Pages verkennen…

1.4 Components app

Als we verder kijken, komen we de Components-app tegen – een essentiële tool die marketeers nieuwe creatieve vrijheden biedt. Hier vervaagt de grens tussen de marketeer en ontwikkelaar, omdat marketeers een ongekende vrijheid krijgen in het ontwerpen en beheren van nieuwe en bestaande componenten. Marketeers zijn niet langer afhankelijk van ontwikkelaars en kunnen landingpagina's creëren geheel volgens hun eigen inzicht. Deze verandering vermindert niet alleen tijd en kosten, maar geeft ook de creatieve controle terug aan de marketeer. Met de Components-app hebben marketeers de teugels in handen wat betreft visuele en functionele aspecten, terwijl ze trouw blijven aan de algehele merkuitstraling.

   

1.5 Personalisatie

In een wereld waar standaard content niet meer volstaat, wordt personalisatie steeds belangrijker. De vernieuwde personalisatiemogelijkheden van Sitecore XM Cloud stellen organisaties in staat om bezoekers content te bieden die beter aansluit op hun behoefte.

Met Sitecore XM Cloud kunnen gepersonaliseerde ervaringen worden gecreëerd die inspelen op diverse factoren, zoals demografie, interesses en browsegedrag van de bezoeker. Dit draagt bij aan hogere conversieratio's en een betere klanttevredenheid.

Sitecore heeft zorgvuldig onderzocht hoe marketeers de personalisatiefuncties in Sitecore XP gebruiken en heeft deze functionaliteit geoptimaliseerd in XM Cloud. Hierbij is speciaal gelet op de meest voorkomende gebruiksscenario's van klanten, overbodige en zelden gebruikte functies zijn weggelaten, wat het systeem efficiënter en toegankelijker maakt.

  

In mijn video over 'Sitecore Pages' ga ik tevens kort in op het personaliseren van inhoud. Geïnteresseerd? Bekijk de video hier.

1.6 Analytics

Inzicht in het gedrag van gebruikers is essentieel voor effectieve marketing. De analysetools van Sitecore XM Cloud, die zijn geïntegreerd, verschaffen inzichten in hoe gebruikers zich gedragen en maken zo de weg vrij voor optimalisatie. Maar wat het echt uniek maakt, is de naadloze integratie van analytics binnen de Pages-interface. Terwijl je content bewerkt, bieden de analytics real-time, contextuele inzichten in de prestaties van elke pagina, waardoor het optimalisatieproces wordt vereenvoudigd zonder een apart analysetool te hoeven raadplegen.

   

 

2. De pijlers waarop Sitecore XM Cloud is gebouwd

Sitecore Pijlers van Sitecore XM Cloud

3. Ben jij klaar voor Sitecore?

FVoor teams die gewend zijn te werken met de traditionele geïntegreerde suite van Sitecore en willen overstappen naar een composable en headless architectuur, biedt XM Cloud de ideale oplossing. Bestaande gebruikers van het Sitecore Experience Platform die niet het volledige scala aan tools inzetten, zien in XM Cloud een kans om te profiteren van SaaS-voordelen en enkel die diensten te kiezen die ze echt nodig hebben.

Afgezien van de innovatie is de overstap van Sitecore XP naar XM Cloud ook financieel vaak gunstig, met potentiële besparingen tot wel 100K per jaar.
Wij kunnen ons ook voorstellen dat de initiële migratiekosten je wellicht ontmoedigen. Bij uxbee hebben we een strategie ontwikkeld waardoor de initiële kosten niet alleen beperkt blijven, maar ook gespreid kunnen worden.

Hiermee zorgen we dat je in het eerste jaar niet direct over je budget gaat en je een groot deel hiervan gewoon kunt blijven inzetten voor onder andere het genereren van leads en het optimaliseren van de klantbeleving.

neem contact met ons op of download onze whitepaper en ontdek hoe je de kracht van Sitecore XM Cloud kunt benutten zonder je budget in gevaar te brengen

4. Waarom zou je voor uxbee kiezen als je Sitecore partner en specialist?

Het kiezen van een partner is essentieel als het gaat om de keuze en implementatie van je nieuwe platform. Bij uxbee zijn we niet zomaar experts – we begrijpen echt wat je zoekt. Als Sitecore partner staan we voor je klaar om de ideale Sitecore-oplossing voor jouw organisatie te ontwikkelen. Onze inzet gaat verder dan alleen technische expertise, alles is erop gericht om ervoor te zorgen dat onze samenwerking een succes wordt.

Ontdek met uxbee de indrukwekkende mogelijkheden van Sitecore XM Cloud. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar het transformeren van je klantbeleving.