6 redenen om jouw marketingtechnologie naar de cloud te brengen

Consistentie in je communicatie was altijd al belangrijk. Nu mensen steeds meer zelf onderzoek doen, op verschillende kanalen, op verschillende momenten, is die consistentie nog relevanter dan ooit. Door je marketingtechnologie naar de cloud te brengen, wordt het jou makkelijker gemaakt om één boodschap te verspreiden over verschillende kanalen. Uniform en herkenbaar voor je doelgroep, en dat werkt. Deze en vijf andere redenen lees je in dit blog.

Note: in dit blog richten wij ons specifiek op de marketingtechnologie ‘Sitecore XM Cloud’. We hebben voor dit platform gekozen omdat het ijzersterk is, de voordelen spreken voor zich en onze ervaring leert dat marketeers hier simpelweg heel blij van worden. We nemen je mee:

1. Betrokken klanten

Dankzij Pages, de nieuwe editor in XM Cloud, kan je sneller dan ooit nieuwe content ontwikkelen (tot wel 35% sneller!). De content is makkelijk te personaliseren en dankzij geavanceerde analytics krijg je een duidelijke beeld van wat jouw doelgroep aanspreekt. Deze data kan je vervolgens eenvoudig vertalen naar nieuwe inzichten om jouw strategieën te optimaliseren. Geoptimaliseerde en gepersonaliseerde content zorgt weer voor een betere klantervaring en dat leidt altijd naar meer betrokken en loyalere klanten.

2. Bliksemsnelle prestaties

Je Google Lighthouse scores verbeteren aanzienlijk door verschillende geavanceerde technieken te integreren. Zo schiet je Google pagespeed gemiddeld van 20 naar 98 en de laadtijd met 200 gelijktijdige bezoekers gaat makkelijk van 1,5 seconden naar 156 milliseconden. XM Cloud gebruikt hiervoor moderne webtechnologieën zoals JavaScript, CSS en HTML5, die efficiënter zijn en betere prestaties leveren dan oudere technologieën. Bovendien is het platform automatisch geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, waardoor pagina's niet alleen goed worden weergegeven, maar ook soepel werken op verschillende apparaten.

3. Multi-channel delivery

Eén keer schrijven om te distribueren naar elk gewenst klantcontactpunt. Je beheert je content op één centrale opslagplaats die, dankzij de headless structuur, naadloos samenwerkt met je bestaande stack zoals, websites, apps, sociale media en e-mail. Het creëren, bewerken en publiceren van content over deze platforms wordt veel eenvoudiger en sneller en je hebt maximale controle over wat, waar en wanneer je als marketeer iets wil publiceren.

4. Gebruikersgemak & eenvoud voor de marketeer

De wensen van de marketeer hebben centraal gestaan bij het ontwerpen van de nieuwe Page Editor in XM Cloud. Dit heeft geresulteerd is een editor waarbij alle benodigde functionaliteiten aanwezig zijn om eenvoudig en zelfstandig content te creëren en te personaliseren. Geen overbodige handelingen meer, alle functionaliteiten direct beschikbaar die een contentmarketeer nodig heeft. En dan werkt het ook nog eens supersnel.

Daarbij zijn continue en automatische updates de standaard, waardoor je als marketeer altijd toegang hebt tot de nieuwste en meest geavanceerde tools. Superfijn, want zo blijf je steeds vooroplopen in de dynamische marketingwereld.

5. Lagere Total Cost of Ownership

Ook geen onbelangrijk onderdeel, met XM Cloud ga je enorm veel kosten besparen. Dankzij het gebruikersgemak en de snelheid, hou je meer tijd over voor andere zaken. Concrete besparingen zijn er ook: de infrastructuurkosten zijn gemiddeld 50% lager en upgradekosten, die snel in de papieren kunnen lopen, heb je niet meer. Meer budget dus voor andere marketingactiviteiten…

6. Schaalbaarheid & beveiliging

Een platform dat met jouw behoeften meegroeit? We’ve got you! XM Cloud is gehost op Microsoft Azure en is hierdoor makkelijk schaalbaar. Dankzij Azure's robuuste infrastructuur, inclusief virtuele machines en load balancing, kan jouw platform automatisch piekbelastingen opvangen wanneer nodig. Dit zorgt ervoor dat de prestaties consistent blijven, zelfs tijdens perioden van hoge vraag. Je bent verzekert van een naadloze en betrouwbare gebruikerservaring.

Wat past bij jouw organisatie?

Er zijn tegenwoordig gelukkig steeds meer marketingtechnologieën in de cloud, welk platform het best bij jou past, hangt af van je wensen, behoeften en je doelstellingen. Als Sitecore Gold Focuspartner gaat onze voorkeur, vanzelfsprekend, uit naar de cloud suite van Sitecore, waar XM Cloud onder valt. XM Cloud stellen we samen op basis van jouw behoeften, zo heb je altijd een platform dat perfect aansluit en wat ook nog eens supereenvoudig aan te passen is als je behoeften veranderen.

Ben je benieuwd wat deze techniek voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten, we denken graag met je mee. Liever zelf nog wat meer onderzoek doen over marketingtechnologie in de cloud? Lees dan gerust onze andere blogs of kijk de webinars terug die we over dit onderwerp hebben gehouden.