Van potentieel naar succes met uxbee's Sitecore Marketing Enablement Services

Stel je voor: een organisatie investeert in Sitecore, een krachtig platform dat de digitale aanwezigheid belooft te transformeren en de marketinginspanningen belooft te versterken. Maar na de implementatie blijkt dat het platform onderbenut blijft, als een snelle sportauto die alleen maar stof staat te verzamelen in de garage.

Dit scenario is helaas niet ongewoon. Vaak worden marketingteams overweldigd door de complexiteit van Sitecore, waardoor ze niet in staat zijn om het volledige potentieel ervan te benutten. Ze kunnen prima uit de voeten met de basisfuncties, zoals het creëren van content en nieuwe pagina’s. Tegelijkertijd blijven de belangrijke marketingfuncties, zoals personalisatie, automation en gegevensanalyse onbenut.

Bij uxbee begrijpen we deze uitdagingen maar al te goed. Daarom hebben we onze Marketing Enablement Services ontwikkeld, met als doel organisaties te helpen het beste uit Sitecore te halen en hun marketingstrategieën naar nieuwe hoogten te tillen.

Het draait om inspiratie

Laten we ons voorstellen dat we een organisatie binnenstappen die eerder Sitecore heeft geïmplementeerd. Het team is enthousiast over de mogelijkheden van het nieuwe platform, maar de marketeers worstelen met waar ze moeten beginnen. Ze hebben de technische aspecten onder de knie, maar missen de kennis en expertise om Sitecore ten volle te benutten voor hun marketingdoeleinden.

Dit is waar onze reis begint. In plaats van het team te overladen met technische details, nemen we ze mee op een inspirerende reis langs de mogelijkheden van Sitecore. We laten hen zien hoe andere organisaties het platform succesvol hebben ingezet en hoe het hun marketinginspanningen heeft getransformeerd.

Van potentieel naar succes met marketing enablement cover

Een stapsgewijze aanpak

De ervaring leert dat de sfeer er op dit punt goed inzit, het marketingteam heeft inspiratie en zin om zelf aan de slag te gaan. Tijd om, samen met het team, hun specifieke doelen en doelstellingen te definiëren. Wat proberen ze te bereiken met hun digitale aanwezigheid? Wie proberen ze te bereiken en hoe kunnen we hen het beste betrekken?

Met deze informatie in gedachten, ontwikkelen we een stapsgewijze aanpak. We moedigen het team aan om klein te beginnen en zich te richten op haalbare doelen. Misschien is het implementeren van een eenvoudige personalisatieregel of het opzetten van een basisautomation een goed beginpunt. Door successen te boeken en ervaring op te doen, kan het team geleidelijk aan meer geavanceerde functies van Sitecore verkennen en inzetten.

Het belang van ondersteuning en educatie

Maar onze reis stopt hier niet. We geloven in het belang van voortdurende ondersteuning en educatie. We blijven beschikbaar voor het team, bieden begeleiding en beantwoorden vragen terwijl ze hun weg vinden in het Sitecore-landschap.

Ons uiteindelijke doel is om het team te stimuleren om zelfstandig te opereren. We willen dat ze niet alleen Sitecore begrijpen, maar er ook mee kunnen werken op een manier die hun marketingstrategieën ondersteunt en hun doelstellingen bereikt.

Maak het verschil met uxbee

Worstel jij met het benutten van het volledige potentieel van Sitecore? Onze Marketing Enablement Services zijn ontworpen om organisaties zoals die van jou te ondersteunen bij elke stap van hun Sitecore-reis.

Team uxbee heeft daarnaast vier Sitecore-MVP’s, waarvan twee op het gebied van Strategy, dat zegt veel over de kennis en kunde van ons team. Zij staan klaar om je te helpen het maximale uit jouw Sitecore platform te halen. Neem gerust contact met ons op en ontdek het verschil dat uxbee kan maken voor jouw marketingstrategieën.

Collega's Patrick van Eechoud en Jeroen Huizinga vertellen in de uxbee update meer over uxbee's Marketing Enablement Service:

 

 

Blog en nieuws

Vanuit onze passie voor digitale marketing en techniek delen wij graag onze kennis met jou. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw organisatie kan blijven groeien en jouw klant de optimale digitale beleving te geven. In onze blogs houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en delen we graag onze ervaring met jou.